Artikel 1 – Identiteit van de ondernemer

Vestigingsadres: Lilastraat 7, Almere

Website: www.lasergravin.nl

E-mailadres: info@lasergravin.nl

Telefoonnummer: 0614395385

Kvk-nummer: 63828456

Btw-nummer: NL002084940B69

Artikel 2 Onderwerp van de Overeenkomst

De volgende algemene voorwaarden zijn van toepassing voor de verkoop en verzending van alle goederen die de koper heeft besteld met behulp van www.lasergravin.nl

Artikel 3 Exclusiviteit van onze Algemene Voorwaarden

Onze algemene voorwaarden zijn exclusief. Wij erkennen geen tegenstrijdige of afwijkende voorwaarden van de gebruikers, tenzij wij hiermee uitdrukkelijk schriftelijk mee akkoord zijn gegaan.

Artikel 4. Offerteaanvraag

4.1 Vrijblijvend

Een klant kan vrijblijvend een offerte aanvragen voor snij- en graveer diensten.

4.2  Reactie

Lasergravin mag zonder opgaaf van reden er voor kiezen geen offerte uit te brengen.

Artikel 5. Webshop bestelling

5.1 bestellen

U kunt producten kiezen in onze online winkel, https://www.lasergravin.nl/ en deze via de website bij ons bestellen met een betaalverplichting. Een betaalverplichting accepteert u als u onze algemene voorwaarden accepteert en geklikt heeft op de knop ‘Bestelling plaatsen’. 

5.2 Bevestiging

U plaatst uw bestelling via onze website of via e-mail waarna u een bevestiging van uw bestelling per mail of chat ontvangt. 

Artikel 6. Produceren en verzenden

6.1 Produceren

Lasergravin produceert de meeste producten op bestelling, en speciaal aangepast voor die bestelling.  Lasergravin zal de productie zo snel mogelijk beginnen, gewoonlijk binnen 2 werkdagen, wanneer het product gereed is, zullen wij dit zo snel mogelijk versturen, gewoonlijk binnen 2 werkdagen. We streven er naar de klant op de hoogte te houden van de verwachte productie en verzenddatum. Wanneer we verzenden,  verzenden we via Postnl, en gebruiken we hierbij brievenbuspakketjes en/of pakketpostzendingen.

6.2 Verzenden

Lasergravin rekent bij bestellingen verzend- en verpakkingskosten. Tijdens de bestelprocedure worden deze weergegeven. Hierbij houden wij de tarieven van postnl aan.

6.3 Retourzendingen

Producten die niet op bestelling zijn geproduceerd kunnen binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling zonder opgave van redenen worden geretourneerd. Het artikel dient hierbij compleet, en zo veel mogelijk in of met de originele verpakking geretourneerd te worden. Alle bijkomende kosten zijn hierbij voor uw rekening. Na ontvangst van de te retourneren artikelen zal het bijbehorende bedrag binnen 2 dagen naar u overgemaakt worden. Indien de volledige bestelling geretourneerd is, zullen ook de door u gemaakte kosten voor het naar u toezenden van de artikelen aan u overgemaakt worden. 

Voor het omruilen of terugsturen van uw bestelling dient u vooraf contact op te nemen via het contactformulier. Niet vooraf aangemelde retourzendingen worden geweigerd.

Producten die wel op bestelling zijn geproduceerd of die zijn gepersonaliseerd kunnen niet worden geretourneerd.

Artikel 7. Auteursrecht

7.1. Aangeleverde tekeningen

Het auteursrecht van aangeleverde digitale tekeningen blijft in handen van de ontwerper.

7.2. Technische uitwerking

De klant kan er ook voor kiezen om het tekenwerk door Lasergravin uit te laten voeren, op basis van een idee of een afbeelding. In dat geval heeft de klant geen recht op deze uitgewerkte tekeningen, tenzij anders overeengekomen.

Artikel 8. Materialen en productiekwaliteit

8.1 Kwaliteit

Een klant mag ervan uitgaan dat de graveerkwaliteit en de snijkwaliteit vergelijkbaar is met de op de website van Lasergravin genoemde kenmerken en kwaliteiten en voorbeelden. 

8.2 Multiplex platen

Lasergravin gebruikt als basismateriaal de hoogste kwaliteit multiplex platen, deze hebben (minimale) verschillen in dikte en samenstelling. De plaat kan onzichtbare lijm plekken en knoesten bevatten in de middelste lagen. Het kan zijn dat de laserstraal niet door deze plekken heen komt, waardoor het product soms net niet helemaal losgesneden is. Om deze reden kan het gebeuren dat we  een mes gebruiken om de onderdelen uit de plaat te snijden. Hierdoor kan de zijkant plaatselijk een afwijkende kleur hebben. Alleen wanneer dit duidelijk een onacceptabel beeld geeft, dan zal Lasergravin het onderdeel opnieuw produceren.

8.3 (Rook) aanslag

Na het lasersnijden is er soms aan de bovenzijde in de buurt van de snijlijnen op het materiaal een (rook)aanslag te zien is. Dit hoort bij het productieproces. Tegen een meerprijs is het mogelijk deze te laten verminderen door het aanbrengen van beschermingsfolie. We doen er alles aan om deze aanslag minimaal te laten zijn, maar het is niet te voorkomen.

8.4 Snijlijn

Na het lasersnijden zal de kleur of uitstraling van de zijkant van het materiaal veranderen. Afhankelijk van het materiaal is deze verandering van uitstraling of kleur meer of minder zichtbaar.

8.5 Beschadiging

Indien het materiaal beschadigd is en de schade aantoonbaar niet door de klant zelf is veroorzaakt, zal Lasergravin in overleg met de klant naar een passende oplossing zoeken. Dit kan door middel van een korting op de overeengekomen prijs, of door het (gedeeltelijk) opnieuw uitvoeren van het project.

9. Garantie

Op producten gemaakt op bestelling geeft Lasergravin geen garantie, anders dan de hierboven omschreven Materialen en productiekwaliteit. Wel kan een klant een uitstekende service van Lasergravin verwachten. Wanneer Lasergravin duidelijk tekort geschoten is dan zal Lasergravin zich redelijk opstellen om tot een oplossing te komen.